середу, 9 листопада 2016 р.

9 листопада - День української писемності та мови

День 9 листопада котрий рік поспіль стає символічний для кожного свідомого українця, адже сьогодні в нашій державі відзначають День української писемності й мови.
Рідна – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
Для вчителів та учнів нашого навчального закладу цей день видався цікавим і насиченим, адже відбулося чимало різноманітних заходів. У День української писемності й мови учні долучилися до написання радіодиктанту національної єдності "Україна на зламі тисячоліть".
Учні 3-9 класів взяли активну участь у I етапі XVII міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 
Цікаві та різноманітні завдання, що були запропоновані школярам, сприяли поглибленню знань на формуванню лінгвокультурної компетенції учасників.
Не змовкла мова в устах патріотів рідного слова, звучала в народній пісні, бо люди берегли її як перлину, щоб колись заговорити нею на повний голос. Яка ж вона чиста, гарна, багата і мелодійна наша українська мова! Вивчаймо та шануймо її, бо без неї не буде нас, українців!





Немає коментарів:

Дописати коментар