четвер, 21 вересня 2017 р.

Екскурсія в Тернопільський історико-меморіальний музей політичних в’язнів

З метою національно - патріотичного виховання школярів та формування національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги українських патріотів педагог–організатор разом із вчителями старшої школи комунального закладу Байковецька ЗОШ І-ІІ ст.. організували екскурсію в Тернопільський історико-меморіальний музей політичних в’язнів. Учням пощастило поспілкуватися з колишнім політичним в’язнем, а тепер науковим співробітником цієї установи Ігорем Олещуком. З розповіді очевидця кілька десятків років тому в стінах цієї катівні знищували найкращих представників української інтелігенції; тих, для яких ідея нації не була гаслом «з підручника», а метою серця і духу; тих, що стали для нас непроголошеними «святими».
Історичний блок минулого в'язниці представляють стенди. Тільки-но відвідувач переступить поріг музею, зразу ж має змогу ознайомитися із життєвим шляхом тих, які відбували термін у тюремних стінах.

Варто зазначити, що окрім «історичної лінії», меморіал представляє ще й кімнати, де є експонати-моделі криївки УПА, а також зразки зброї та амуніції, які використовувалися українськими вояками.
На щастя, сьогодні ми можемо перебувати у стінах цього музею лише у якості відвідувачів. Учні були захоплені розповідями екскурсовода та залишили свої вдячні записи у книзі відгуків.




Немає коментарів:

Дописати коментар