середу, 25 квітня 2018 р.

Другий регіональний освітній форум «Особливості впровадження курсу «Фінансова грамотність»

18 квітня 2018 р. у залі засідань вченої ради ТНЕУ відбувся Другий регіональний освітній форум «Особливості  впровадження курсу «Фінансова грамотність» у контексті модернізації освітнього процесу», який спільно організували та провели Тернопільський національний економічний університет і Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти.

 У форумі взяли участь учні Байковецької ЗОШ I-II ст.: Вікторія Шулик, Сніжана Онуфреєва, Анастасія Генсьорська, Павло Тимчина, Анастасія Шалева спільно з керівником Яценко Д.С. Учасників форуму привітали ректор університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий і декан факультету фінансів, кандидат економічних наук, доцент Андрій Ярославович Кізима.
Про «Інструменти навчання курсу «Фінансова грамотність» в умовах реалізації Концепції Нової української школи» розповів заступник директора з науково-методичної роботи  та міжнародного співробітництва ТОКІППО Ігор Михайлович Вітенко.
Як можна перейти «Від шкільного проекту до міжнародного співробітництва через інструменти навчання курсу «Фінансова грамотність» розповіла вчитель географії комунального закладу Байковецька ЗОШ I-II ст. Діана Степанівна Яценко, яка зазначила, що фінансова грамотність є інструментом для розвитку креативності, творчості, вираження своєї особистості, подолання внутрішніх страхів і бар’єрів, що не дозволяють нам зробити крок вперед, а також дає змогу бути фінансово обізнаним у нашому швидкісному, цифровому світі, розуміння ціни грошей і їх застосування не як засобу збагачення, а як засобу реалізації своїх потреб, як першочергових так і другорядних.
Практикою викладання фінансової грамотності у вищій школі та можливостями співпраці із загальноосвітніми навчальними закладами поділився доцент кафедри фінансів ім. С.І.Юрія – кандидат економічних наук, доцент Володимир Петрович Горин.
Фінансовий консультант ОВБ Алфінанц Україна Василь Степанович Огринович навчав присутніх «Як будувати фінансово грамотний будинок сім’ї», наголошуючи на міцності фундаменту – своєрідної фінансової подушки (запасу), усвідомленні власних дій і важливості бути свідомо фінансово грамотними громадянами.
«Студентські стартапи від А до Я» представили учасникам форуму докторант, кандидат економічних наук, доцент Віталій Валерійович Письменний і студенти факультету фінансів ТНЕУ Яна Юхимець, Христина Василевська, Надія Куриленко, Соломія Табака, та показали фільм «Доторкнись, щоб побачити», який до сліз зворушив усіх присутніх у залі засідань вченої ради університету.
Томас Фуллер свого часу сказав, що гроші породжують гроші. Звісно, це правда. Але ж навіть гроші треба примножувати усвідомлено, бо, як стверджував Адріан Декурсель, «Гроші для розумних людей є засобом, для дурнів – метою». «Гроші ні з кого не зробили дурня, – говорив  Кін Хаббард  – Просто вони виставляють дурнів напоказ».
Uромадяни країни, незалежно від віку, мають бути свідомо фінансово грамотними. Можливо, заради цього варто модернізувати освітній процес у школах України.

Немає коментарів:

Дописати коментар