четвер, 5 жовтня 2017 р.

Бабин Яр – трагедія народу України

Бабин Яр – трагедія народу України
«Отця сивобрового бачу, і брата, і матір свою…
Над братнім усопшим народом ми молимось, мертві й живі»
(Д.Павличко «Бабин Яр»)
3 жовтня 2017 року у Байковецькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів пройшов Єдиний урок, присвячений  річниці страшної трагедії, яка показала нелюдську сутність фашизму – розстріли в Бабиному Яру, де було скоєно одне з найстрашніших злочинів за всю історію людства.
Метою заходу було ознайомлення з  трагедію Бабиного Яру;  увічнення пам'яті  жертв нацистського режиму на своїй території; виховання  непримиренного  ставлення до нацизму як ідеології, ворожої самому  життю,  що несе страшні наслідки для всього людства.
Педагог–організатор розповіла дітям про Бабин Яр, який  став всесвітньо відомим через масові розстріли, переважно євреїв, у 1941–1943 роках, здійснені німецьким окупаційним командуванням під час Другої світової війни, звернули увагу на необхідність збереження миру у всьому світі.
Учні 7, 8 та 9 класів переглянули електронну презентацію «Трагедія Бабиного Яру – в серці українського народу», під час якої ознайомилися з   хронологією  цих страшних подій.
Ми схиляємо голови в пам'ять за кожною жертвою Бабиного Яру, та розділяємо біль єврейського народу, який зазнав непоправних втрат під час німецької окупації України.
Це не тільки трагедія минулої війни,  це - урок на майбутнє,  який знову і знову нагадує, як важливо запобігти насильству та берегти мир. 


Немає коментарів:

Дописати коментар